Programes d'activitats i projectes educatius

En breu us expliquem més projectes....

A part, col·laborem amb altres entitats d'educació ambiental del territori català i pirinenc. Un exemple satisfactoria és la col·laboració amb el projecte SOSPYR 

https://www.alt-ter.org/sospyr/objectius.htm 

Programes d'activitats i projectes educatius

 • Formem part de l’equip de professors de L’institut Hug Roger III en el Cicle de grau superior de Guia, informació i assistències turístiques en l’àmbit ambiental , com a especialistes de la part ambiental.

 • Realitzem cursos de formació ambiental per a docents Monitors i directors de lleure infantil i juvenil

 • Monogràfics de coneixement del medi (flora, astronomia, fauna...)

 • Tècnics esportius, amb l’assignatura de Medi Ambient de Muntanya, formem part de l’equip de professors de l’Escola de Tècnics Esportius de la Val d’Aran (ETEVA).

 • Formació universitària d'estiu de la Universitat de Lleida (UDL)

  RECONNECTEM AMB LA NATURA: EINES I RECURSOS PEDAGÒGICS PER APROPAR L’ESCOLA AL MEDI NATURAL

  La nostra proposta de formació es vincula a la necessitat de cercar estratègies innovadores per ensenyar i aprendre de forma competencial qualsevol aspecte vinculat amb el medi. Formació amb sessions teòriques i pràctiques.

  Reconnectem amb la natura 2.jpgReconnectem amb la natura 1.jpg

 • Maleta del Fallaire. Festes del Foc del Solsstici d'estiu als Pirineus

El desembre de 2015 la UNESCO va incorporar les Festes del Foc del Solstici d’estiu als Pirineus a la Llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat; així doncs es vol treballar per a la salvaguarda de la tradició de les Falles, Haros, Halhas i Brandons.

La Maleta del Fallaire és una proposta educativa adreçada a les escoles de primària i secundària del territori fallaire que abraça Catalunya, l’Aran, Andorra, Aragó i Occitània amb la finalitat que els nens i les nenes puguin treballar una  de les mostres de patrimoni cultural immaterial dels Pirineus i li atorguin, d’aquesta manera, el valor que es mereix.

Aquesta proposta utilitza el patrimoni com a eina educativa i s’estructura en quatre grans àmbits destinats a l’ensenyament: Natura, Sostenibilitat, Llengües, Social, Cultural, Dansa i Música.

La coordinació ha estat a càrrec de la Universitat de Lleida. Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus i cal esmentar la col·laboració dels Fallaires de l’Alta Ribagorça, l’Aran, Andorra, el Berguedà, Haute Garonne, Hautes-Pyrénées, els Pallars, Ribagorza i Sobrarbe.

Universitat de Lleidai logotips

Programes d'activitats i projectes educatius

 • Maleta del projecte Animalades

Actualment estem finalitzant la prova pilot de material pedagògic d'aquest projecte en diversos centres educatius. Els socis són el Departament d'Educació i el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Lleida amb la Càtedra Educació Patrimoni Immaterial dels Pirineus i nosaltres mateixos. 

animalades 1.jpeganimalades 2.jpeganimalades 4.jpg

Departament Educació Agricultura Ramaderia i Pesca Universitat de Lleida

Activitats vigents

©2022 ObagaActivitats | Avís legal | Contacte | Cookies | Mapa lloc


 

JSN Megazine 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework